Groentetoren
- Nienke Kreté-Tolhuijs
- Apr 15, 2021
- 1 min read
Dit lekkere voorgerecht volstaat ook als gezonde lunch met een dosis groenten. Het proberen waard!
Ingrediënten voor 4 torens:
1 courgette
1 aubergine
2 tomaat
½ bol mozzarella
3 el olijfolie
1 teen knoflook
2 tl oregano
Eventueel verse basilicum
Bakpapier
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Snijd
ondertussen de groenten in plakken van 1 cm dik. Snijd de mozzarella in plakken van 0,5 cm
dik.
2. Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de oregano toe aan de olie. Meng de groenten
met de olie.
3. Voor 1 toren: Leg een plak aubergine op de bakplaat, leg hier een plak courgette op, leg hier
een plak tomaat op, leg hier een plak mozzarella op. Leg vervolgens weer een plak aubergine,
courgette en tomaat op de stapel. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten. Serveer
eventueel met verse basilicum.
Wil je de toren bereiden zonder oven? Dat kan! Lees hieronder hoe:
Bereiding:
1. Snijd de groenten in plakken van 1 cm dik. Snijd de mozzarella in plakken van 0,5 cm dik.
2. Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de oregano toe aan de olie en meng de groenten
met de olie. Zorg dat de groenten goed bedekt zijn met een laagje olie.
3. Verhit een grillpan of goede koekenpan of het fornuis. Grill de groenteplakken aan elke kant
4-5 minuten.
4. Stapel de toren als volgt: aubergine, courgette, tomaat en mozzarella en vervolgens weer
aubergine, courgette en tomaat. Serveer eventueel met basilicum.
Comments