Op zoek naar een lekker tussendoortje of een keer iets anders als lunch? Maak dan deze courgettecake!
Ingrediënten: 1 courgette 2 uien 1 teen knoflook 100 g gerookte zalm 3 eieren
2 eetlepels zuivelspread light
10 g bieslook
Overige benodigdheden:
Cakeblik of broodvorm
Bakpapier Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed je cakeblik met bakpapier.
Rasp de courgette grof en snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Klop de eieren los, meng met de zuivelspread en fijngehakte bieslook.
Roer het eimengsel en de groenten door elkaar. Voeg de zalm toe. Stort in het cakeblik. Bak de cake gaar in 30 minuten in het midden van de oven.
Als de cake klaar is, laat je het een beetje afkoelen en kan je het in plakjes snijden. Besmeer met een beetje zuivelspread light (met kruiden) en beleg eventueel met een plakje gerookte zalm.
Als de cake volledig is afgekoeld kan je het in plakjes snijden en per portie bewaren in de vriezer. Handig als je in de ochtend wat minder tijd hebt om je lunch klaar te maken.
Smakelijk!
Comments